The memobottle™ story

Wij zijn memobottle ™, een creatief initiatief vanuit Melbourne, Australië.

Mede-oprichters Jesse Leeworthy en Jonathan Byrt groeiden op in een klein kustplaatsje ten zuiden van Melbourne en zagen uit de eerste hand het verwoestende effect dat plastic waterflessen voor eenmalig gebruik hadden op onze oceanen en omgeving, een probleem dat niet uniek is voor Australië.

Menselijk gemak is vaak de katalysator voor schade aan het milieu. We begrepen dat we een sociale beweging moesten leiden en de afhankelijkheid van de bevolking van drankflessen voor eenmalig gebruik moesten verbreken, een echt handig, mooi alternatief dat moest worden gecreëerd.

De memobottle ™ is een premium, herbruikbare, platte waterfles die is ontworpen om te passen waar andere flessen niet passen. In uw tas naast computers, boeken en waardevolle spullen. Elk element van de memobottle ™ is zorgvuldig overwogen, van de innovatieve vorm tot de hoogwaardige verpakking.

memobottle ™ heeft als doel om uit te dagen hoe wij als samenleving denken over waterverbruik en om te informeren over de milieukosten van onze moderne gemakken.

Elke verkochte memobottle ™ biedt één persoon twee maanden toegang tot schoon water.

Memobottle ™ is een trotse voorstander van water.org, een organisatie zonder winstoogmerk die in ontwikkelingslanden werkt om schoon drinkwater te bieden aan mensen in nood. Water.org heeft meer dan 10 miljoen mensen toegang gegeven tot veilig water en sanitaire voorzieningen.

Het pad naar het doorbreken van de armoedecyclus begint bij de toegang tot veilig water. Samen met water.org heeft memobottle™ 2.247.992 dagen schoon drinkwater geleverd aan mensen in nood.